Nieuws - Kinderboekenweek

Op woensdag 3 oktober gaat de nationale KINDERBOEKENWEEK van start.

En dat willen wij op obs Tuindorp niet ongemerkt voorbij laten gaan!!!

Het thema van de kinderboekenweek 2018 is VRIENDSCHAP

Kinderboekenopening

Woensdag 3 oktober start op obs Tuindorp met een gezamenlijke opening. Er wordt

dan een verhaal voorgelezen en de groepen krijgen een presentje.

Van woensdag 3 t/m vrijdag 12 oktober zal in alle groepen de kinderboekenweek een

belangrijk onderdeel van de lessen zijn. In iedere (combinatie)groep zal een boek centraal

staan.

Voorleeswedstrijd

Tijdens de kinderboekenweek wordt in de groepen 5 – 6 en 7 – 8 de voorleeswedstrijd gehouden.

De winnaar van groep 7 – 8 mag namens obs Tuindorp gaan proberen om voorleeskampioen van Weststellingwerf te worden.

Boekenmarkt

Op donderdag 11 oktober wordt de kinderboekenweek afgesloten met een boekenmarkt. Van 13.30 uur tot 14.00 uur is de school geopend voor iedereen die kinderboeken wil kopen.

Leerlingen (en hun familieleden) hebben de gelegenheid om kinderboeken te verkopen.

Vanaf 13.15 uur mag iedereen die kinderboeken verkopen wil zijn of haar boeken uitstallen. Neem daarvoor zelf een kleedje o.i.d. mee, verder is het verstandig om een portemonnee of een bakje mee te nemen waar je het geld in kunt opbergen. De prijs per boek mag niet hoger zijn dan € 0,50.

Iedereen is van harte welkom tijdens de afsluiting van de KINDERBOEKENWEEK.

Geplaatst op: 03 Oktober 2018